Βουτυράτοι κουραμπιέδες με αμύγδαλα και cranberries
2015-12-04- Ποσότητα: 24 τεμάχια
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 18λ
- Έτοιμο σε: 40λ
Μέση βαθμολογία:
(4.8 / 5)
12 έχουν βαθμολογήσει
4/12/15
Ίσως οι πιο εύκολοι κουραμπιέδες που έχετε δοκιμάσει. Βουτυράτοι κουραμπιέδες με αμύγδαλα και cranberries, με πλούσια γεύση που κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο έναν.
Συστατικά
- 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
- 1 πρέζα αλάτι
- 1φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο ή μαλακωμένο
- ¼ του φλιτζανιού cranberries
- ¼ του φλιτζανιού αμυγδαλόψιχα χοντροτριμμένη
- ½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη και επιπλέον για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη μέχρι να ενωθούν καλά και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι ανακατεμένο με το αλάτι. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα και τα cranberries και ανακατεύουμε.
Βήμα 2
Πλάθουμε μπαλάκια στο μέγεθος ενός καρυδιού και τα ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, με λίγη απόσταση μεταξύ τους. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 16-18 λεπτά.
Βήμα 3
Αφήνουμε τους κουραμπιέδες να κρυώσουν ελαφρά και πασπαλίζουμε με μπόλικη κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη. Μεταφέρουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με λίγη ακόμα άχνη για να σερβίρουμε.