Ομελέτα με γαρίδες και αβοκάντο
2013-06-07- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
- Έτοιμο σε: 35λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1 κουτ. σούπας βούτυρο
3 γαρίδες μετρίου μεγέθους καθαρισμένες και κομμένες στα τέσσερα
½ αβοκάντο ώριμο κομμένο σε λεπτές φέτες
1 κουτ. γλυκού βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο
2 αβγά μεγάλα
2 ασπράδια αβγού
1 κουτ. σούπας νερό ανθρακούχο
2 κουτ. σούπας γάλα
αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Βάζουμε τις γαρίδες σε στεγνό τηγάνι και τις ψήνουμε για 2 λεπτά ανακατεύοντας καλά. Μεταφέρουμε τις γαρίδες μαζί με τα υγρά του τηγανιού σε μπολ και προσθέτουμε το αβοκάντο και τον βασιλικό. Χτυπάμε μαζί τα 2 αβγά και τα 2 ασπράδια σε ένα άλλο μπολ για 5 δευτερόλεπτα και αλατοπιπερώνουμε καλά. Προσθέτουμε το νερό και το γάλα. Βάζουμε το βούτυρο σε καθαρό αντικολλητικό τηγάνι που μπαίνει και στον φούρνο (διαμέτρου 15 εκ.) και το ζεσταίνουμε αρκετά μέχρι να «αφρίσει». Προσθέτουμε το μείγμα των αβγών και κουνάμε το τηγάνι για να απλωθεί το αβγό σε όλα του τα σημεία. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τοποθετούμε το μείγμα με το αβοκάντο στη μισή πλευρά. Βάζουμε το τηγάνι στον φούρνο για 3 λεπτά. Βγάζουμε προσεκτικά με ένα γάντι το τηγάνι μας και γλιστράμε την ομελέτα σε πιάτο. Γυρίζουμε την πλευρά της ομελέτας που δεν έχει γέμιση πάνω από την άλλη και σερβίρουμε απευθείας την ομελέτα.