Γίγαντες με σπανάκι
2013-06-13- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Θέλει λίγη προσπάθεια
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 40λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
500 γρ. φασόλια γίγαντες
300 γρ. σπανάκι
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
2 – 3 καρότα
2 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
½ φλ. τσαγιού λάδι
αλάτι, πιπέρι
λίγο πιπέρι καγιέν
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζετε αποβραδίς τα φασόλια να μουλιάσουν. Την επομένη τα στραγγίζετε και τα βάζετε να βράσουν. Όταν θα είναι μισοβρασμένα, ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και κόβετε σε ροδέλες το καρότο. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και μαραίνετε το κρεμμύδι με το καρότο. Τα προσθέτετε στα φασόλια που βράζουν. Προσθέτετε επίσης τον ντοματοπελτέ, το αλάτι και τα πιπέρια. Όταν αρχίσουν ξανά να βράζουν τα μεταφέρετε σε ταψί και τα ψήνετε σε μέτριο φούρνο (180ο). Εν τω μεταξύ πλένετε και ψιλοκόβετε το σπανάκι. 15 λεπτά πριν κλείσετε το φούρνο προσθέτετε το σπανάκι και ανακατεύετε. Σερβίρεται ζεστό.