Γαλέτα γιαουρτιού με μανιτάρια και αγκινάρες
2013-07-25- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό
- Δυσκολία: Μέτριο
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 40λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
VEGETARIAN ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΜΕΝΟΥ 2012-ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ
Συστατικά
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
3κ.σ.γιαούρτι
1/3φλ.κρύο νερό
1 ½ φλ.αλεύρι και επιπλέον για το άνοιγμα των φύλλων
1/2κ.γλ.ζάχαρη
1κ.γλ.αλάτι
7κ.σ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου κομμένο σε μικρά κομμάτια
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
1/2κιλό φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
Λάδι
Αλατοπίπερο
1κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
250γρ.καρδιές αγκινάρας ψιλ/νες
1σκελ.σκόρδο λιωμένη
1κ.σ.θυμάρι
2/3φλ.ρεγκάτο τριμμένο
1αυγό χτυπημένο για το άλειμμα ή λίγο λάδι ανακατεμένο με νερό
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για τη ζύμη. Αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον αλεύρι μέχρι να αποκτήσουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη. Την κάνουμε μπάλα και την κρατάμε στην άκρη. Εντωμεταξύ σοτάρουμε σε κατσαρόλα με λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνουμε τα μανιτάρια και τις αγκινάρες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα σε μέτρια φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το θυμάρι. Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να σιγοψηθούν 10-12 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να απορροφηθούν τα υγρά. Κατεβάζουμε τη φωτιά και το κρατάμε στην άκρη. Αλευρώνουμε μια καθαρή επιφάνεια και χωρίζουμε τη ζύμη στη μέση. Την κάνουμε μπάλα και την απλώνουμε με τον πλάστη σε μια στρογγυλή ζύμη λίγο μικρότερη από ένα ρηχό κανονικό πιάτο. Ανακατεύουμε τη γέμιση με το τυρί και ρίχνουμε τη μισή στο κέντρο της ζύμης. Κλείνουμε τις άκρες προς τα μέσα πιέζοντας ελαφρά με τα δάχτυλα και κάνουμε το ίδιο με το δεύτερο κομμάτι ζύμης. Αλείφουμε τα κομμάτια της ζύμης με το αυγό και τα ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 35-40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Σερβίρουμε αμέσως.