Γαλατοτυρόπιτα χωρίς φύλλο
2016-01-29- Ποσότητα: 16-20 τεμάχια
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 60λ
- Έτοιμο σε: 1:20 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
3 έχουν βαθμολογήσει
29/1/16
Η γαλατοτυρόπιτα χωρίς φύλλο που σας παρουσιάζω σήμερα είναι μια πανεύκολη πίτα που ετοίμασα σε μια έντονη λαχτάρα για τυρόπιτα που είχα τις προάλλες. Θα ευχαριστήσει μικρούς και μεγάλους και δεν θα σας δυσκολέψει καθόλου. Θα την πάρετε στο γραφείο, στο σχολείο ή θα την απολαύσετε σπίτι, κρύα ή ζεστή, είναι εξίσου νόστιμη.
Συστατικά
- 1 λίτρο γάλα
- ½ κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 350gr. Φέτα θρυμματισμένη
- 2 κουταλιές της σούπας πεκορίνο ή ρεγκάτο τριμμένο
- 2 αυγά
- ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
- Αλατοπίπερο
- 2 κουταλιές της σούπας δυόσμος ψιλοκομμένος
- 2 κουταλιές της σούπας chives ψιλοκομμένα ή άλλο μυρωδικό της αρεσκείας μας
- 3-4 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι ψιλό
Οδηγίες
Βήμα 1
Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί και πασπαλίζουμε με το μισό σιμιγδάλι.
Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε με το γάλα. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το λάδι και τα μυρωδικά. Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά ανακατεύοντας μέχρι να αποκτήσουμε ένα μείγμα υδαρές.
Βήμα 3
Ρίχνουμε τη φέτα και ανακατεύουμε καλά. Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το υπόλοιπο σιμιγδάλι και το πεκορίνο ή το ρεγκάτο.
Βήμα 4
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 1 ώρα ή μέχρι να κάνει ξεροψημένη κρούστα. Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει ελαφρά και την κόβουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε.