Loader

Γαρίδες cayenne

2014-02-28
  • Μερίδες: 3
  • Χρόνος προετοιμασίας: 35λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 15λ
  • Έτοιμο σε: 50λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 έχουν βαθμολογήσει

28/2/14

Γαρίδες cayenne, μια πρόταση για το τραπέζι της Καθαρά Δευτέρας γιατί ως λαός εκτιμήσαμε ιδιαιτέρως το συγκεκριμένο όνομα και δεν αναφέρομαι στο γνωστό μας πιπέρι!

 

cayenneprawns (4)

Συστατικά  

Για τις γαρίδες:

400gr. Γαρίδες καθαρισμένες, φρέσκες ή κατεψυγμένες

2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

Χυμός ½ λεμονιού και επιπλέον για το σερβίρισμα

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο (1/2 για το μαρινάρισμα και ½ για το ψήσιμο)και επιπλέον για το σερβίρισμα

½ κουταλιά της σούπας ξερό εστραγκόν

1 κουταλιά του γλυκού πιπέρι καγιέν και επιπλέον για το σερβίρισμα

αλατοπίπερο

Για το συνοδευτικό:

½ κιλό μανιτάρια πλευρώτους ολόκληρα

1 φλιτζάνι πλιγούρι μουλιασμένο και σουρωμένο

1 πράσινο μήλο κομμένο σε κυβάκια

¼ του φλιτζανιού διάφοροι ξηροί καρποί της αρεσκείας μας μαζί με cranberries ή σταφίδες

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Αλατοπίπερο

1 κουταλιά της σούπας δενδρολίβανο

1 κουταλιά της σούπας μηλόξιδο

Μια πρέζα κανέλα

¼ της κουταλιάς του γλυκού κρεμμύδι σκόνη

¼  της κουταλιάς του γλυκού σκόρδο σκόνη

Οδηγίες

Βήμα 1

Για τις γαρίδες: Βάζουμε τις γαρίδες σε μπολ με καπάκι. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υπόλοιπα υλικά και περιχύνουμε με αυτό τις γαρίδες. Το ανακινούμε καλά με το καπάκι κλειστό να πάει παντού. Τις αφήνουμε στο ψυγείο μισή ώρα.

Βήμα 2

Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε τις γαρίδες, σουρωμένες από τη μαρινάδα, μόλις κάψει καλά. Κατεβάζουμε λίγο τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας μια δυο φορές στο ενδιάμεσο.

Βήμα 3

Για το συνοδευτικό: Για να ετοιμάσουμε το συνοδευτικό αραδιάζουμε τα μανιτάρια σε αντικολλητικό ταψί και τα ραντίζουμε με λίγο λάδι. Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 15 λεπτά. Τα μεταφέρουμε σε πιατέλα και τα κρατάμε στην άκρη.

Βήμα 4

Σε ένα μπολ χτυπάμε το υπόλοιπο λάδι με λίγο αλατοπίπερο, το ξύδι, την κανέλα, το δενδρολίβανο, τη σκόνη κρεμμυδιού και σκόρδου και το δενδρολίβανο. Ανακατεύουμε το πλιγούρι με τους ξηρούς καρπούς, τα cranberries και το dressing που ετοιμάσαμε. Το αραδιάζουμε πάνω στα μανιτάρια και από πάνω τοποθετούμε τις γαρίδες. Ραντίζουμε με λάδι και το χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε αμέσως με όσο πιπέρι καγιέν θέλουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *