Loader

Γαρίδες με χόρτα και φακές

2014-03-03
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 25λ
  • Έτοιμο σε: 40λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

3/3/14

Γαρίδες με χόρτα και φακές για σήμερα μιας και η Καθαρά Δευτέρα απαιτεί θαλασσινά. Στην κλασική Γαλλική εκδοχή, χόρτα, φακές και μανιτάρια είναι αυτά που κυριαρχούν αλλά ένα τσικ που θα κάνει τη διαφορά στο πιάτο, πάντα μου αρέσει. Αν όμως δεν έχετε λη δεν θέλετε γαρίδες βάλτε κάποιο άλλο θαλασσινό της αρεσκείας σας ή κάποιο τυρί, τύπου χαλούμι , ας πούμε, για να γίνει πιο μερακλίδικο ή διάφορους ξηρούς καρπούς για μια πιο γκουρμεδιάρικη παρουσίαση. Γενικά ο κανόνας μας είναι η φαντασία μας , η όρεξη μας , αλλά και ότι υπάρχει διαθέσιμο στο σπίτι, οπότε ξεκινήστε αμέσως!

fakesmexortamush (3) fakesmexortamush (6)

Συστατικά

  • ½ φλιτζάνι φακές
  • 1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα της αρεσκείας μας
  • 1 κουταλιά της σούπας μηλόξιδο ή κάποιο αρωματικό ξύδι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο
  • 250gr. Μανιτάρια της αρεσκείας μας, κομμένα σε φέτες
  • 1 γεμάτο φλιτζάνι άγρια χόρτα ή ότι χόρτα θέλουμε (σπανάκι, παντζαρόφυλλα κ.λ.π.)
  • 1/3 της κουταλιάς του γλυκού ψιλοκομμένη τσίλι πιπεριά ή μπούκοβο
  • 10-12 γαρίδες καθαρισμένες και βρασμένες (ή 80gr. θρυμματισμένο ανθότυρο ή κατσκίσιο τυρί ή ¼ του φλιτζανιού ξηροί καρποί ψημένοι ή ότι άλλο θέλουμε)

Οδηγίες

Βήμα 1

Πλένουμε και σουρώνουμε τις φακές. Τις ρίχνουμε σε μπόλικο νερό που βράζει για 15 λεπτά . Τις σουρώνουμε και τις κρατάμε στην άκρη. Κάνουμε το ίδιο και για τα χόρτα ώστε να μαλακώσουν ελαφρά και τα χοντροκόβουμε με μαχαίρι.

Βήμα 2

Ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε πρώτα τα μανιτάρια για 2-3 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα χόρτα , το τσίλι και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 6-7 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τις φακές.

Βήμα 3

Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και μεταφέρουμε σε πιατέλα σερβιρίσματος . χτυπάμε καλά σε ένα μπολ το υπόλοιπο λάδι με λίγο αλατοπίπερο, τη μουστάρδα και το ξύδι και περιχύνουμε με αυτό το φαγητό μας. Διασκορπίζουμε από πάνω τις γαρίδες ή ότι άλλο χρησιμοποιήσουμε και σερβίρουμε αμέσως, αν και τρώγεται πολύ ευχάριστα και κρύο.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *