Γαριδόσουπα με noodles
2014-04-12- Κουζίνα: Ελληνική, Κινέζικη
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
- Έτοιμο σε: 35λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
14/4/14
Μπήκαμε στην μεγαλοβδομάδα, την εβδομάδα των παθών του Χριστού. Ακόμα και οι πιο δύσκολοι ή δύσπιστοι , πιστεύω ότι αυτή την εβδομάδα, τουλάχιστον, θα αποφύγουν το κρέας. Για εμένα δεν είναι μόνο θέμα θρησκείας -και αυτό το συνειδητοποίησα μεγαλώνοντας- αλλά κυρίως θέμα κατάνυξης και αισθήματος θλίψης που επικρατεί αυτές τις ημέρες. Ακόμα και διατροφικά να το πάρει κανείς, είναι μια καλή ευκαιρία εβδομαδιαίας αποτοξίνωσης. Το ZannetCooks σήμερα προτείνει γαριδόσουπα με noodles και σας παροτρύνει να ακολουθήσετε μαζί μας το μενού αυτής της εβδομάδας, γιατί το μόνο σίγουρο είναι πως θα είναι πλούσιο και χορταστικό!
Συστατικά
- 125gr.γαρίδες καθαρισμένες
- 100gr. Egg noodles
- 2 φλιτζάνια ζωμός ή νερό
- Αλατοπίπερο
- 1 φλιτζάνι λαχανάκια Βρυξελλών, ψιλοκομμένα
- 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 φλιτζάνι σέλινο ψιλοκομμένο
- 1 μεγάλο καρότο κομμένο σε λεπτά στικάκια
- 1 κουταλιά του γλυκού ginger τριμμένο
- 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- Χυμός lime για το σερβίρισμα
- 1 κουταλιά του γλυκού Soya sauce
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε το ζωμό ή το νερό με λίγο αλατοπίπερο και το λάδι να πάρουν βράση.
Βήμα 2
Ρίχνουμε το καρότο, τα λαχανάκια, το σέλινο και το κρεμμυδάκι. Βράζουμε 8 λεπτά και προσθέτουμε τις γαρίδες, το ginger και τη soya για άλλα 4 λεπτά. Προσθέτουμε τα noodles, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε 8 λεπτά.
Βήμα 3
Κατεβάζουμε τη σούπα από τη φωτιά και μοιράζουμε σε πιάτα. Ραντίζουμε με χυμό Lime ανάλογα τα γούστα και εξτρά αλατοπίπερο και σερβίρουμε αμέσως.