Γεμιστά ταρτάκια mince meat
2014-12-29- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Επιδόρπιο
- Δυσκολία: Θέλει λίγη προσπάθεια
- Ποσότητα: 12 τεμάχια
- Χρόνος προετοιμασίας: 50λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
- Έτοιμο σε: 1:10 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
7 έχουν βαθμολογήσει
29/12/14
Γεμιστά ταρτάκια mince meat . Μια γλυκιά μπουκιά με γεύση από γιορτές σε όλο τους το μεγαλείο.
Συστατικά
1 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
2/3 του φλιτζανιού αμυγδαλόψιχα τριμμένη
1/3 του φλιτζανιού ρυζάλευρο και επιπλέον για το άνοιγμα της ζύμης
Μια πρέζα αλάτι
1/3 του φλιτζανιού applesauce έτοιμη ή σπιτική
1 κρόκος αυγού
Χυμό από 1 μανταρίνι
2 κουταλιές της σούπας κρύο νερό
1 φλιτζάνι Mince meat έτοιμο ή σπιτικό LINK
Γάλα για το άλειμμα
Αραβοσιτέλαιο για το άλειμμα της φόρμας
Ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Οδηγίες
Βήμα 1
Τρίβουμε την βρώμη στο multi και τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ μαζί με το ρυζάλευρο και την αμυγδαλόψιχα.
Βήμα 2
Προσθέτουμε την applesauce, τον κρόκο και το χυμό μανταρινιού. Συμπληρώνουμε λίγο λίγο το νερό ζυμώνοντας μέχρι να αποκτήσουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Αν η ζύμη είναι περισσότερο υγρή συμπληρώνουμε ρυζάλευρο ενώ αν είναι πολύ στεγνή και τρίβεται, προσθέτουμε λίγο νερό. Την τυλίγουμε με διαφανή μεμβράνη και την φυλάμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Βήμα 3
Στη συνέχεια αλευρώνουμε με το ρυζάλευρο μια καθαρή μεγάλη επιφάνεια και ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους λιγότερο από ½ cm. Κόβουμε με κουπ πατ σχήματα ανάλογα με τα φορμάκια που θα χρησιμοποιήσουμε.
Βήμα 4
Τα τοποθετούμε ένα ένα στις λαδωμένες θήκες και τις γεμίζουμε με γενναιόδωρη ποσότητα από το mince meat. Καλύπτουμε με λίγο από τη ζύμη την επιφάνεια κάθε θήκης που γεμίσαμε και τα αλείφουμε ένα ένα με λίγο γάλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 15-20 λεπτά.
Βήμα 5
Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τα ξεφορμάρουμε. Τα τοποθετούμε σε πιατέλα και αν θέλουμε τα πασπαλίζουμε με λίγη κοσκινισμένη άχνη ζάχαρη , για να σερβίρουμε.