Γεμιστά ψωμάκια με λαδερό φαγητό
2013-07-31- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Ορεκτικό, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Μέτριο
- Χρόνος προετοιμασίας: 50λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1φλ.χλιαρό νερό
1/2φλ.γάλα
Μια πρέχα αλάτι
Μια πρέζα ζάχαρη
Βούτυρο για το ταψί
Αλέυρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει,περίπου 1/2κιλό
ΓΕΜΙΣΗ
Φαγητό λαδερό που μας περρίσεψε από την προηγούμενη ή ότι έχει το ψυγείο μας :ζαμπόν,μπέικον,τυρί,πιπεριές,μανιτάρια,αυγά κ.λ.π.
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε σε ένα μπολ το νερό , τα γάλα, το αλάτι και τη ζάχαρη και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να αποκτήσουμε μια ομοιόμορφη και εύπλαστη ζύμη. Το αφήνουμε στην άκρη μισή ώρα τουλάχιστον να φουσκώσει η ζύμη. Στη συνέχεια το μοιράζουμε σε μπαλάκια και με το χέρι το ανοίγουμε και βάζουμε στο κέντρο μια κουταλιά από τη γέμιση. Τα κλείνουμε καλά και τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30 λεπτά. Τρώγονται ζεστά ή κρύα.