Loader

Γιορτινό mince meat

2014-12-21
  • Ποσότητα: 2-3 βάζα
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 50λ
  • Έτοιμο σε: 1:10 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

19/12/14

Γιορτινό mince meat, δηλαδή το φρουτώδες αυτό μείγμα που χρησιμοποιείται συχνά ως γέμιση για πίτες ή ακόμα και γαλοπούλα. Αγγλικής προέλευσης, σε vegetarian εκδοχή γιατί σε πολλές περιπτώσεις εμπεριέχει κρέας μοσχαριού. Δοκιμάστε το με κρουασάν βουτύρου, φρυγανισμένο ψωμί, σε γιαούρτι και όπου αλλού βάλει ο νους σας.

mincemeat (1) mincemeat (5)

Συστατικά

  • 2-3 πράσινα μήλα, κομμένα σε κυβάκια
  • Χυμός και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • ¼ του φλιτζανιού cranberries
  • ¼ του φλιτζανιού σταφίδες
  • ½ φλιτζάνι αμυγδαλόψιχα
  • 1/3 του φλιτζανιού πορτοκάλι γλασέ
  • 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 3 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα, της επιλογής μας
  • ½ κουταλιά του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • ½ κουταλιά του γλυκού κανέλα
  • 1 κουταλιά του γλυκού ginger τριμμένο
  • 40ml κονιάκ
  • 2/3 του φλιτζανιού νερό

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό, το χυμό λεμονιού και το κονιάκ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.

Βήμα 2

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να μαγειρευτούν σε χαμηλή φωτιά για 45-50 λεπτά. Κλείνουμε το μάτι και αφήνουμε να σταθεί το μείγμα μέχρι να κρυώσει.

Βήμα 3

Το μεταφέρουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια και κλείνουμε καλά το καπάκι. Διατηρείται σε δροσερό και σκιερό μέρος για πάνω από 6 μήνες, ενώ το φυλάμε στο ψυγείο αφού το ανοίξουμε. Το σερβίρουμε με ψητή γαλοπούλα, τυριά ή σαν γέμιση γλυκών. Επίσης το ανακατεύομε μαζί με λίγο γάλα με τα δημητριακά του πρωινού μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *