Γιουβέτσι με κοτόπουλο
2015-11-23- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 4-5
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 1:05 ω
- Έτοιμο σε: 1:20 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
23/11/15
Γιουβέτσι με κοτόπουλο για σήμερα γιατί που και που θυμάμαι και μαγειρεύω λίγο πιο παραδοσιακά φαγητά. Να’ ναι καλά ο καλός μου που είναι λάτρης της παράδοσης και μου την υπενθυμίζει και εμένα.
Συστατικά
- 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες ή ότι κομμάτια προτιμάμε
- 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- Πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη, ανάλογα τα γούστα (προαιρετικά)
- ½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί
- 2-3 φλιτζάνια ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών
- ½ φλιτζάνι χυμός ντομάτας
- 1 μεγάλη κουταλιά της σούπας πελτές ντομάτας
- 1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη
- Μια πρέζα ζάχαρη
- 2 φύλλα δάφνης
- Αλατοπίπερο
- Τυρί τριμμένο της αρεσκείας μας (προαιρετικά)
Οδηγίες
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρουμε το κοτόπουλο, αφού το αλατοπιπερώσουμε.
Βήμα 2
Μόλις πάρει χρώμα απ’ όλες τις πλευρές, ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τσίλι αν το χρησιμοποιήσουμε.
Βήμα 3
Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το τσίλι, το χυμό ντομάτας, τον πελτέ ελαφρά αραιωμένο, τη ζάχαρη, τη ρίγανη και αλατοπίπερο. Ρίχνουμε το ζωμό και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 15 λεπτά αφού πάρει βράση.
Βήμα 4
Το μεταφέρουμε προσεχτικά σε πυρέξ ή ταψί της αρεσκείας μας και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 20-25 λεπτά.
Βήμα 5
Ξεπλένουμε καλά το κριθαράκι και το σουρώνουμε. Το ρίχνουμε μέσα στο ταψί και ανακατεύουμε με τη σάλτσα, αφήνοντας στην επιφάνεια το κοτόπουλο. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20-25 λεπτά, ανακατεύοντας 1-2 φορές στο ενδιάμεσο και ελέγχοντας αν χρειάζεται επιπλέον υγρά.
Βήμα 6
Το βγάζουμε από το φούρνο, πασπαλίζουμε με παρμεζάνα τριμμένη αν θέλουμε και σερβίρουμε.