Γιουβαρλάκια λεμονάτα με λάχανο
2013-06-10- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 45λ
- Έτοιμο σε: 1:15 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
ΓΙΑ ΤΑ ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ
1/2κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
1/2φλ.ρύζι νυχάκια
3κ.σ.άνιθος ψιλ/νος
Αλατοπίπερο
1κρεμμύδι τριμμένο
ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΧΑΝΟ
3φλ.λάχανο χοντροκομμένο και ελαφρά βρασμένο
Λάδι
Αλατοπίπερο
Χυμό 2 λεμονιών
1κ.γλ.μπούκοβο (προαιρετικά)
3φλ.ζωμός λαχανικών
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για τα γιουβαρλάκια και τα πλάθουμε σε κεφτεδάκια μεγέθους της αρεσκείας μας. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάχανο και από πάνω ακουμπάμε προσεχτικά τα γιουβαρλάκια. Περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού και λίγο λάδι. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το μπούκοβο αν το χρησιμοποιήσουμε. Ρίχνουμε προσεχτικά το ζωμό και τα βάζουμε να σιγοβράσουν όλα μαζί για 45 λεπτά, κουνώντας προσεχτικά την κατσαρόλα κατά διαστήματα. Κλείνουμε το μάτι και τα αφήνουμε να κάτσουν 5-6 λεπτά. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό βάζοντας στα πιάτα λάχανο κι από πάνω τα γουβαρλάκια.