Γκουλάς
2015-04-17- Κουζίνα: Ουγγαρέζικη
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 4
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 2:00 ω
- Έτοιμο σε: 2:15 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
17/4/15
Γκουλάς , μοσχαράκι από την Ουγγαρία. Παραδοσιακό φαγητό με μπόλικη πάπρικα και αρκετές φορές προσθήκη λαχανικών. Το φαγητό σύμβολο για τους Ούγγρους σερβίρεται σήμερα στο τραπέζι μας.
Συστατικά
- 700gr. Μοσχάρι κομμένο σε κομμάτια
- 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 μεγάλη κουταλιά της σούπας πάπρικα
- 400gr. Χυμός ντομάτας
- Μια πρέζα ζάχαρη
- 1 κουταλιά του γλυκού μαντζουράνα
- 1 κουταλιά του γλυκού κύμινο
- Αλατοπίπερο
- 1 ½ φλιτζάνι ζωμός
Οδηγίες
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρέας να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Το αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και το φυλάμε στην άκρη.
Βήμα 2
Στο ίδιο σκεύος ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σοτάρουμε για 1 λεπτό και πασπαλίζουμε με την πάπρικα, το κύμινο και τη μαντζουράνα.
Βήμα 3
Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το χυμό ντομάτας ανακατεμένο με το ζωμό και τη ζάχαρη. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Βήμα 4
Το μεταφέρουμε σε σκεύος φούρνου με καπάκι και μαγειρεύουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160C για 2 ώρες. Το σερβίρουμε ζεστό με συνοδευτικό της αρεσκείας μας.