Γλυκόξινα και πικάντικα λαχανικά
2015-10-29- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Ορεκτικό, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Μέτριο
- Ποσότητα: 2 μέτρια βάζα
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
- Έτοιμο σε: 50λ
Μέση βαθμολογία:
(4 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
29/10/15
Γλυκόξινα και πικάντικα λαχανικά μεζές για μπύρα με μπόλικο φρεσκοψημένο ψωμί. Στη δική μου συνταγή έβαλα ψητές πιπεριές και μελιτζάνες. Εσείς μπορείτε να συμπληρώσετε κολοκυθάκια ή ότι άλλο τραβάει η όρεξη.
Συστατικά
- 10 πιπεριές διάφορες
- 2 μεγάλες μελιτζάνες
- Ελαιόλαδο
- Αλατοπίπερο
- 1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
- 3 κουταλιές της σούπας ξύδι
- ¼ του φλιτζανιού φύλλα μέντας
Οδηγίες
Βήμα 1
Απλώνουμε τις πιπεριές σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τις ραντίζουμε με λίγο λάδι. Πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι και ψήνουμε στο γκριλ στους 200C για 20 λεπτά περίπου.
Βήμα 2
Τις μεταφέρουμε σε καθαρή nylon σακούλα και την δένουμε, ώστε να δημιουργηθεί υγρασία και να τις καθαρίσουμε πιο εύκολα. Τις αφήνουμε 20 λεπτά και έπειτα τις ξεφλουδίζουμε , τις πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο αλατοπίπερο και τις κρατάμε στην άκρη.
Βήμα 3
Ψήνουμε τις μελιτζάνες σε γκριλιέρα ή στα κάρβουνα και τις πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο αλατοπίπερο. Τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις βάζουμε σε μπολ με καπάκι μαζί με τις πιπεριές, τη μέντα και το τσίλι.
Βήμα 4
Ανακατεύουμε το λάδι με το ξύδι και περιχύνουμε με αυτό τα υπόλοιπα υλικά. Σερβίρουμε αμέσως ή φυλάμε σκεπασμένα στο ψυγείο, τουλάχιστον 10 ημέρες. Αν θέλουμε μπορούμε να τις αποθηκεύσουμε σε βάζο, συμπληρώνοντας αν χρειάζεται, επιπλέον λάδι ή λίγο νερό.