Γλύκισμα βρώμης με χαλβά στο φούρνο
2015-06-26- Μερίδες: 6
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 50λ
- Έτοιμο σε: 1:05 ω
Μέση βαθμολογία:
(4 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
26/6/15
Γλύκισμα βρώμης με χαλβά στο φούρνο για να το φάτε για πρωινό ή για να έχετε ένα υγιεινό επιδόρπιο, προσθέτοντας δίπλα και μια μπάλα παγωτό.
Συστατικά
- 2 φλιτζάνια νιφάδες βρώμης
- 2 κουταλιές του γλυκού κανέλα
- 1 κουταλιά του γλυκού baking powder
- ½ κουταλιά του γλυκού σόδα φαγητού
- Μια πρέζα αλάτι
- 3 κουταλιές της σούπας μέλι
- 2 ώριμες μπανάνες, λιωμένες ή μήλα κομμένα σε κυβάκια
- 2 φλιτζάνια γάλα
- 2 αυγά
- ½ κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανιλίνη
- ¾ του φλιτζανιού χαλβάς (του μπακάλη),χοντροθρυμματισμένος
Οδηγίες
Βήμα 1
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε τις μπανάνες, το γάλα, το μέλι και την βανιλίνη.
Βήμα 2
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τη βρώμη, την κανέλα, το baking, τη σόδα και το αλάτι.
Βήμα 3
Ενώνουμε τα δυο μείγματα μεταξύ τους και ανακατεύουμε πολύ καλά, αφού προσθέσουμε το χαλβά. Το μεταφέρουμε σε ελαφρά λαδωμένο ταψάκι και στρώνουμε την επιφάνεια.
Βήμα 4
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 45-50 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε, ραντίζοντας αν θέλουμε επιπλέον μέλι ή / και κανέλα.