Γρήγορο λαχανοφαγάκι
2016-10-11- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική, Ινδική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
- Έτοιμο σε: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
11/10/16
Γρήγορο λαχανοφαγάκι ιδανικό για πολυάσχολους ή μαμάδες με ελάχιστο χρόνο, καλή ώρα. Φθινοπωρινό και εύκολο με μια πραγματικά εξωτική νότα που θα σας αρέσει πολύ.
Συστατικά
- 4 φλιτζάνια λάχανο χοντροκομμένο
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Αλατοπίπερο
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 μεγάλη πατάτα κομμένη σε κυβάκια
- 1 μεγάλη ντομάτα ψιλοκομμένη
- Μια πρέζα ζάχαρη
- ½ φλιτζάνι αρακάς
- 1/3 της κουταλιάς του γλυκού κύμινο
- 1/3 της κουταλιάς του γλυκού ginger σκόνη
- 1/3 της κουταλιάς του γλυκού κουρκουμάς
- 1/3 της κουταλιάς του γλυκού garam masala (Μπαχαρικό ή μείγμα κανέλα-γαρύφαλλο)
- Τσίλι σκόνη ανάλογα τα γούστα
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε το λάχανο σε φαρδιά κατσαρόλα με λίγο νερό και το αχνίζουμε για 5-6 λεπτά. Ρίχνουμε την πατάτα, τον αρακά, την ντομάτα και τη δάφνη και αλατοπιπερώνουμε.
Βήμα 2
Αφήνουμε να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά με κλειστό καπάκι.
Βήμα 3
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και αν έχει στεγνώσει πολύ το φαί μας, ελάχιστο νεράκι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα 4-5 λεπτά ακόμα.
Βήμα 4
Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σταθεί λίγο για να σερβίρουμε. Τρώγεται σαν κύριο πιάτο αλλά αν προτιμάτε γίνεται ένα φανταστικό συνοδευτικό για μπιφτέκια ή ψητό κρέας.