Γυμνή μπροκολόπιτα με τόνο
2013-06-18- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 50λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1μεγάλο μπρόκολο κομμένο σε φουντάκια
2κονέρβες τόνος σε νερό στραγγισμένες
3αυγά χτυπημένα
750ml γάλα
1φλ.αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Αλατοπίπερο
220γρ.ανθότυρο θρυμματισμένο
80γρ.παρμεζάνα τριμμένη
Λάδι
Αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε μπόλικο νερό σε μια κατσαρόλα να βράσει. Ρίχνουμε μέσα τα φουντάκια του μπρόκολου να βράσουν για 10 λεπτά. Τα αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και τα μεταφέρουμε σε μεγάλο μπολ. Με ένα πιρούνι το πιέζουμε να γίνει σαν πουρές όχι λείος. Ρίχνουμε τον τόνο και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε καλά. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με το γάλα. Ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά ανακατεύοντας μέχρι να αποκτήσουμε ένα ρευστό χυλό. Προσθέτουμε το ανθότυρο και λίγο αλατοπίπερο και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Λαδώνουμε ένα ταψάκι και ρίχνουμε μέσα το μισό μείγμα ανθότυρου. Ρίχνουμε πάνω του το μείγμα μπρόκολου και καλύπτουμε με τον υπόλοιπο χυλό. Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 50 λεπτά περίπου. Την αφήνουμε να κρυώσει και την κόβουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε.