Δροσερή σάλτσα γιαουρτιού με αγγούρι
2015-06-13- Κουζίνα: Ethnic
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 3-4
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Έτοιμο σε: 20λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
3 έχουν βαθμολογήσει
13/6/15
Δροσερή σάλτσα γιαουρτιού με αγγούρι γνωστή ως raita, ιδανικό συνοδευτικό πικάντικων φαγητών. Καταπραΰνει την ένταση ενός καυτερού φαγητού και δίνει μια ευχάριστη αίσθηση στον ουρανίσκο. Κάτι σαν το δικό μας τζατζίκι, χωρίς το σκόρδο. Μιας και σήμερα όπως πήρε το μάτι μου είναι για την Μεγάλη Βρετανία η γιορτή του αγγουριού. Μια προσπάθεια ανάπτυξης της τοπικής βιομηχανίας σαλατικών ήταν η αφορμή που έχει γίνει πια λόγος για εορταστικές εκδηλώσεις στις κατά τόπους περιοχές της Αγγλίας και όχι μόνο. Εμείς θα το γιορτάσουμε στο μπαλκόνι μας με μαριναρισμένο πικάντικο κοτόπουλο και ένα μεγάλο ποτήρι κρύα μπύρα.
Συστατικά
- 1 μέτριο αγγούρι τριμμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- ½ κουταλιά του γλυκού σκόνη garam masala
- 1 φλιτζάνι γιαούρτι αγελάδος
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε το αγγούρι με το αλάτι και το αφήνουμε σε σουρωτήρι για 10-15 λεπτά.
Βήμα 2
Το μεταφέρουμε σε μπολ μαζί με τα φρέσκα κρεμμύδια, το γιαούρτι, το garam masala και αν θέλουμε λίγο αλατοπίπερο.
Βήμα 3
Το φυλάμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε και για άλλες 4-5 ημέρες.