Ελαφριά ψητή σαλάτα με ντοματίνια
2013-07-21- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Ορεκτικό, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα υλικά για το σερβίρισμα, όπως φέτα, ρίγανη ή κρεμμύδι.
Συστατικά
25ντοματίνια κομμένα στη μέση
Την ψίχα από 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
Λάδι
Αλατοπίπερο
1σκελ.σκόρδο ψιλ/νη
1/3φλ.ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι
Ξύδι balsamico
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε σε ένα ταψάκι στρωμένο με αλουμινόχαρτο τα ντοματίνια και σε ένα άλλο πάλι στρωμένο με αλουμινόχαρτο την ψίχα του ψωμιού θρυμματισμένη με τα δάχτυλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 10 λεπτά το ψωμί και 20 τα ντοματίνια. Μεταφέρουμε σε πιάτο τα ψημένα ντοματίνια και από πάνω διασκορπίζουμε το ψωμί , τις ελιές και το σκόρδο. Αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με το λάδι και το ξύδι για να σερβίρουμε.