Εύκολη panzanella με pesto
2015-09-12- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 15λ
- Έτοιμο σε: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
17/9/15
Εύκολη panzanella με pesto για μια ιταλική βραδιά στα γρήγορα!
Συστατικά
- ½ φραντζόλα μπαγιάτικο ψωμί
- 1 ματσάκι ρόκα χοντροκομμένη
- 1 μέτριο ραντίτσιο ψιλοκομμένο
- 10-12 ντοματίνια
- 2 κουταλιές της σούπας pesto έτοιμο ή σπιτικό
- Αλατοπίπερο
- Eλαιόλαδο
- Κρέμα μπαλσάμικο με γεύση φράουλα ή ότι μπαλσάμικο προτιμάμε
Οδηγίες
Βήμα 1
Κόβουμε σε κυβάκια το ψωμί και το διασκορπίζουμε σε αντικολλητικό ταψί ή ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Το ραντίζουμε με λίγο λάδι και τα πασπαλίζουμε με λίγο αλατοπίπερο. Ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου μέχρι να ροδίσουν, περίπου 15-18 λεπτά.
Βήμα 2
Βάζουμε σε ένα μπολ τη ρόκα, το ραντίτσιο και τα ντοματίνια, ολόκληρα ή κομμένα στη μέση. Ρίχνουμε το pesto και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια. Προσθέτουμε τα ψημένα ψωμάκια και ανακατεύουμε.
Βήμα 3
Μεταφέρουμε σε μπολ και ραντίζουμε με το balsamico για να σερβίρουμε.