Ζεστή σαλάτα με σέλερι, καρότο και δαμάσκηνα
2013-08-30- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
- Έτοιμο σε: 35λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
30/08/13
Και σκέτη ,απλή σαλάτα δεν το λες.
Το λες συνοδευτικό κρέατος ή το λες εκλεπτυσμένο στη γεύση, το λες πολλά πράγματα.
Δοκιμάστε το και πείτε μας τη γνώμη σας ή τις παρατηρήσεις σας.
Συστατικά
6 στελέχη σέλερι, κομμένο σε κομμάτια 2 εκατοστών
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 μέτρια καρότα κομμένα σε ροδέλες , 2 εκατοστών
4 ξερά δαμάσκηνα, ψιλοκομμένα
Αλατοπίπερο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και λίγο ακόμα για το σερίρισμα
1 κουταλιά του γλυκού κουρκουμά
¼ της κουταλιάς του γλυκού κύμινο
½ φλιτζάνι νερό
Χυμός ½ λεμονιού
Μπόλικος φρεσκοκομμένο μαϊντανός για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Οδηγίες
Βήμα 1
Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε το καρότο και το σέλερι. Ρίχνουμε το σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
Βήμα 2
Ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού και πασπαλίζουμε με το κύμινο και τον κουρκουμά. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε άλλα 10- 15 λεπτά, μέχρι να απορροφηθούν τα πολλά υγρά.
Βήμα 3
Μεταφέρουμε στα πιάτα αμέσως και πασπαλίζουμε , αν θέλουμε με μπόλικο μαϊντανό και αλατοπίπερο για να σερβίρουμε.
Προσαρμογή συνταγής :
http://mayihavethatrecipe.com/2013/04/04/warm-celery-salad-haim-style/