Ζυμαρικά με θαλασσινά κονσέρβας
2013-08-04- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 15λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
200γρ.ζυμαρικά της αρεσκείας μας
Λάδι
Αλατοπίπερο
1μικρό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
1κ.σ.μαιντανός ψιλ/νος
1σκελ.σκόρδο λιωμένη
1κονσέρβα θαλασσινά της αρεσκείας μας (σκουμπρί,καλαμάρια,σαρδέλες,ρέγγα κ.λ.π.)
Παρμεζάνα τριμμένη
Φρυγανιά τρίμμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με της οδηγίες της συσκευασίας. Βάζουμε λάδι σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μόλις μαλακώσουν λίγο ρίχνουμε τα θαλασσινά ψιλοκομμένα (εγώ έβαλα ρέγγα καπνιστή) και τον μαιντανό. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατέυουμε προσεχτικά να μην διαλυθούν. Προσθέτουμε μέσα στην κατσαρόλα το υγρό της κονσέρβας και τα αφήνουμε 2-3 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά και το τυρί. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.