Ζυμαρικά με λάχανο,αντζούγιες και ξύσμα λεμονιού
2013-08-07- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 15λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
500γρ.ζυμαρικά της αρεσκείας σας
1 1/2φλ.λάχανο ψιλ/νο
10φιλέτα αντζούγιας
Ξύσμα από 1 λεμόνι
3σκελ.σκόρδο λιωμένες
200ml Κρέμα γάλακτος
Λάδι
Αλατοπίπερο
Μυζήθρα τριμμένη
Οδηγίες
Βήμα 1
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγιές της συσκευασίας. Εντωμεταξύ σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε ελάχιστο λαδάκι και σωτάρουμε το σκόρδο και τις αντζούγιες, μέχρι να λιώσουν οι αντζούγιες και να μαλακώσει το σκόρδο. Ρίχνουμε το λάχανο μέχρι να μαλακώσει και αυτό και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα λεμονιού και αλατοπίπερο. Προσοχή στο αλάτι γιατί οι αντζούγιες είναι ήδη αρκετά αλμυρές. Συμπληρώνουμε και τα ζυμαρικά μας και σερβίρουμε με την μυζήθρα.