Η τελευταία πίτσα του Ιουλίου
2013-06-18- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 40λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
1 & 3/4 φλ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4φλ.χλιαρό νερό
1κ.σ.μέλι
1/2κ.γλ.αλάτι
1πακέτο μαγιά ξερή
2κ.σ.λάδι
ΓΙΑ ΤΗ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
100γρ.τυρί κρέμα
3κ.σ.κέτσαπ ανακατεμένη με 1κ.σ.πάστα σκόρδου
1κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
4-5λιαστές ντομάτες ψιλ/νες
1ντομάτα κομμένη σε φέτες
1μελιτζάνα κομμένη σε κυβάκια
2φλ.μοτσαρέλα τριμμένη
Αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε τη μαγιά με το νερό, το λάδι και το μέλι με ένα κουτάλι. Το αφήνουμε στην άκρη για 15-20 λεπτά. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και ρίχνουμε το μείγμα μαγιάς. Ζυμώνουμε καλά και το αφήνουμε για 5λεπ τά. Αλείφουμε με λίγο λάδι ένα ταψάκι και στρώνουμε μέσα τη ζύμη. Απλώνουμε το μείγμα της κέτσαπ και από πάνω διασκορπίζουμε τη μελιτζάνα, το κρεμμύδι, τις λιαστές ντομάτες και κουταλιές από το τυρί κρέμα. Πασπαλίζουμε με τη μοτσαρέλα και απλώνουμε σε διάφορα σημεία τις φέτες ντομάτας. Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40 λεπτά περίπου. Την κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε αμέσως.