Η ψαρόσουπα που έγινε κοτόσουπα (με μαυρομάτικα φασόλια και λάχανο)
2013-09-16- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 55λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
10 έχουν βαθμολογήσει
16/09/13
Καλή μας εβδομάδα φίλοι μου. Εμένα πάντως σαν τσαγκαροδευτέρα μου φάνηκε γιατί σαν όλες οι δουλειές μου να έμειναν μισές, σαν να επικρατεί μια μουντή διάθεση σε όλους και σε όλα. Λίγο η πανσέληνος σε λίγες μέρες, λίγο ο καιρός που το πάει για βροχή, λίγο τα προβληματάκια του ο καθένας, δεν ξέρω, περίεργη Δευτέρα.
Μέσα Σεπτέμβρη κιόλας! Πότε γυρίσαμε από τις διακοπές, πότε ετοιμάσαμε το καινούργιο site ,πότε θα αρχίσουμε να φοράμε τα πρώτα μακρυμάνικα, χαμπάρι δεν θα πάρουμε.
Σημασία όμως έχει, με εκείνα και με τ’ άλλα , καλά και κακά να περνάμε καλά, τριγυρισμένοι πάντα από αγαπημένα πρόσωπα, οικογενειακά ή μη. Μόνο έτσι θα περάσει ήρεμα και ο χειμώνας που έρχεται! Θα με θυμηθείτε !
Στα δικά μας τώρα, τα της κουζίνας, άλλα σχεδίαζα και άλλα μου βγήκαν (πρέπει να το λέει και αυτό κάποιο τραγούδι).
Ψαρόσουπα για εμένα και φιλέτο σολομού με πατατούλες για τον καλό μου έλεγα αλλά η μουντάδα και η συννεφιά μας έφεραν άλλες ορέξεις.
Όχι εμένα,γιατί σουπίτσα η μια , σουπίτσα και η άλλη , δεν είχα θέμα, αλλά το ταλαιπωρημένο και βρεγμένο αγόρι μου, που θα επιστρέψει σπίτι, εκδήλωσε την επιθυμία του.
Και πώς να την προσπεράσω, μια cookmania αυτοπροσώπως αλλά και μια ερωτευμένη γυναίκα! Άλλωστε κρύο, σούπα και έρωτας πάνε πακέτο!
Συστατικά
2 μερίδες κοτόπουλο
1 ½ φλιτζάνια φασόλια μαυρομάτικα, μισοβρασμένα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 μεγάλα καρότα τριμμένη
1 ½ φλιτζάνι λάχανο τριμμένο
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 ½ κουταλιά του γλυκού φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη
2 κουταλιές της σούπας σέλινο, ψιλοκομμένο
2φύλλα δάφνης
2 κουταλιές του γλυκού μαϊντανός ,ψιλοκομμένος και επιπλέον για το σερβίσμα
5 φλιτζάνια νερό
Αλατοπίπερο (ή πιπέρι και καπνιστό αλάτι)
Χυμός λεμονιού ή Lime για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Βράζουμε το κοτόπουλο στα 5 φλιτζάνια νερού, που αναγράφονται στα υλικά, για 20 λεπτά. Το αφαιρούμε από τον ζωμό, τον οποίο σουρώνουμε και τον κρατάμε στην άκρη.
Βήμα 2
Εντωμεταξύ ρίχνουμε τι μισό λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι να μαλακώσει. Ρίχνουμε το καρότο, το λάχανο και το σκόρδο και ανακατεύουμε. Μαγειρεύουμε για 3- 4 λεπτά και ρίχνουμε το ζωμό.
Βήμα 3
Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε τα μυρωδικά, τα φασόλια, τα φύλλα δάφνης και αλατοπίπερο. Αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί μισή ώρα.
Βήμα 4
Όταν το κοτόπουλο κρυώσει το ξεκοκαλίζουμε και το μεταφέρουμε μέσα στη σούπα. Ανακατεύουμε και κλείνουμε το μάτι.
Βήμα 5
Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή ραντίζοντας με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Προσαρμογή συνταγής :
Δική μου!