Ιταλικά ζυμαρικά ziti με μελιτζάνα και λουκάνικα
2013-08-02- Κουζίνα: Ιταλική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
300γρ.ιταλικά ζυμαρικά της αρεσκείας μας (εγώ χρησιμοποίησα ziti, μακρόστενα τυλιχτά και tricolore από αφιέρωμα στα προϊόντα της Ιταλίας σε γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ)
2λουκάνικα χωριάτικα λεπτά κομμένα σε ροδέλες λεπτές
1μελιτζάνα φλάσκα κομμένη σε κυβάκια
1κ.σ.βασιλικός
Λάδι
Αλατοπίπερο
1κρεμμύδι κομμένο σε φετάκια
1κ.σ.βούτυρο
Χυμό 1 λεμονιού
Παρμεζάνα τριμμένη για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας , τα βουτυρώνουμε και τα κρατάμε ζεστά. Ρίχνουμε λάδι σε αντικολλητικό τηγανάκι και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με τη μελιτζάνα. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα λουκάνικα Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και, το βασιλικό και ελάχιστο νεράκι και τα αφήνουμε να ψηθούν για περίπου 15 λεπτά. Κλείνουμε το μάτι και ρίχνουμε στο τηγάνι τα ζυμαρικά μας. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως με την τριμμένη παρμεζάνα.