Κέικ cheesecake με σύκα
2015-08-02- Μερίδες: 5
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 60λ
- Έτοιμο σε: 1:20 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
2/8/15
Κέικ cheesecake με σύκα για ένα κυριακάτικο-αυγουστιάτικο γλύκισμα για πρωινό ή τον καφέ μας.
Συστατικά
- 250gr. Τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
- ½ κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 3 αυγά και 1 κρόκος
- 175gr. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 175gr. Καστανή ζάχαρη
- 200gr. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2/3 του φλιτζανιού γλυκό του κουταλιού σύκο,ψιλοκομμένο ή κάποιο άλλο γλυκό της αρεσκείας μας
Οδηγίες
Βήμα 1
Σε ένα μπολ χτυπάμε το τυρί κρέμα μέχρι να αφρατέψει και έπειτα το χτυπάμε με τη ζάχαρη και τη βανίλια.
Βήμα 2
Ρίχνουμε τον κρόκο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αποκτήσουμε ένα λείο μείγμα.
Βήμα 3
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την καστανή ζάχαρη και τα αυγά ένα ένα. Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθεί το μείγμα.
Βήμα 4
Το μεταφέρουμε σε ελαφρά λαδωμένη αντικολλητική φόρμα για κέικ και από πάνω απλώνουμε το μείγμα τυριού.
Βήμα 5
Διασκορπίζουμε τα σύκα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150C για 1 ώρα ή μέχρι να βγαίνει στεγνή η οδοντογλυφίδα που θα βυθίσουμε στο κέικ για να τεστάρουμε αν ψήθηκε. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το ξεφορμάρουμε για να το κόψουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε.