Κέικ με γιαούρτι και κακάο
2013-08-24- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 60λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
3φλ.αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2φλ.ζάχαρη
3αυγά
1κ.γλ.μπέικιν πάουντερ
2βανίλιες
1πρέζα αλάτι
1φλ.γιαούρτι
1γλ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΚΑΚΑΟ
1/2φλ.κακάο
1/2κ.γλ.κανέλα
3κ.σ.γάλα
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε στο μίξερ όλα τα υλικά για το κέικ και κρατάμε στην άκρη μισό φλιτζάνι. Το αρχικό μείγμα το μεταφέρουμε σε βουτυρωμένη φόρμα για κέικ. Αυτό που κρατήσαμε στην άκρη το ανακατεύουμε με τα υλικά για το μείγμα κακάο και τα ρίχνουμε στο κέντρο του κέικ. Βουτάμε ένα καλαμάκι για σουβλάκι μέσα στο κέικ πηγαίνοντας το από την μια άκρη της φόρμας στην άλλη χωρίς να το φτάσουμε μέχρι τον πάτο της φόρμας. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175C για 1 ώρα. Το αφήνουμε να κρυώσει για να το ξεφορμάρουμε και να σερβίρουμε.