Loader

Κέικ με μαρμελάδα φράουλα και λευκό γλάσο

2013-08-28
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 60λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  

250γρ.ζάχαρη
250γρ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και λίγο ακόμα για τη φόρμα
250γρ.αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3αυγά
4κ.σ.μαρμελάδα φράουλα
150γρ.φουντούκια αλεσμένα
1φλ.γάλα
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
200γρ.λευκή σοκολάτα
200ml κρέμα γάλακτος

Οδηγίες

Βήμα 1

Σε μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε καλά τα αλεσμένα φουντούκια με το αλέυρι. Βάζουμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι το μείγμα μας να γίνει αφράτο. Ρίχνουμε εναλλάξ το γάλα με το μείγμα αλευριού, χωρίς να σταματήσουμε να χτυπάμε. Όταν το μείγμα μας αποκτήσει ομοιογενή μορφή σταματάμε το χτύπημα και ρίχνουμε τη μαρμελάδα. Το ανακατεύουμε με ένα πλαστικό κουτάλι. Βπυτυρώνουμε μια φόρμα για κέικ και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C 1 ώρα περίπου. Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε το γλάσο. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τη σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος να λιώσει. Όταν γίνει λείο στη όψη το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.. Όταν ψηθεί το κέικ το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το ξεφορμάρουμε σε πιατέλα. Πριν το σερβίρουμε βγάζουμε το γλάσο από το ψυγείο, το ανακατεύουμε και το περιχύνουμε στο κέικ μας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *