Κέικ μερέντα μπανάνα χωρίς αλεύρι
2016-11-03- Ποσότητα: 10-12 τεμάχια
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Ωρα μαγειρέματος: 50λ
- Έτοιμο σε: 60λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
4 έχουν βαθμολογήσει
3/11/16
Κέικ μερέντα μπανάνα χωρίς αλεύρι και θα γίνεται η αγαπημένη όλων όσων το δοκιμάσουν. Υγρό, πλούσιο και αφράτο, χωρίς να αναφέρω, πόσο εύκολο είναι να το ετοιμάσετε. Κάτι με έχει πιάσει τελευταία με τις μπανάνες, σε διάφορους συνδυασμούς γλυκών που δεν μπορώ να το εξηγήσω. Το αποτέλεσμα βέβαια με δικαιώνει και αυτό είναι που μετράει. Και να φανταστείτε παλιά ούτε να το δω δεν ήθελα το συγκεκριμένο φρούτο. Μάλλον αυτό που λένε πως μετά της εγκυμοσύνη αλλάζουν πολλά, ισχύει.
Συστατικά
- 1 και ¼ του φλιτζανιού μερέντα ή άλλο αντίστοιχο προϊόν
- 3 μεγάλα αυγά
- 2 μεγάλες ώριμες μπανάνες, λιωμένες
- 1 και ¼ της κουταλιάς του γλυκού baking powder
- 1/3 του φλιτζανιού κακάο σκόνη
Οδηγίες
Βήμα 1
Χτυπάμε καλά όλα τα υλικά σε μπλέντερ ή multi και μεταφέρουμε το μείγμα σε στρογγυλή ή μικρή μακρόστενη φόρμα για κέικ ελαφρά λαδωμένη.
Βήμα 2
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 50-55 λεπτά.
Βήμα 3
Αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε ανάποδα και κόβουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε. Διακοσμούμε αν θέλουμε με λιωμένη λευκή ή μαύρη σοκολάτα. Φυλάσσεται στο ψυγείο 4-5 ημέρες.