Loader

Καλαμποκόψωμο με cottage cheese και κρεμμύδια

2015-05-11
  • Μερίδες: 4-6
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 60λ
  • Έτοιμο σε: 1:20 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

11/5/15

Καλαμποκόψωμο με cottage cheese και κρεμμύδια το πιάτο μας σήμερα. Ένα πιτόψωμο που λέω και εγώ, αφράτο και λαχταριστό.

corncottbread (1) corncottbread (2)

Συστατικά

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και λίγο ακόμα για το ταψί
  • 1 φλιτζάνι μαλακό τυρί τριμμένο
  • 200gr. Cottage cheese
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 3 αυγά χτυπημένα
  • 1 κουταλιά του γλυκού baking powder
  • Αλατοπίπερο
  • 2 φλιτζάνια καλαμποκάλευρο

Οδηγίες

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν, για 3-4 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει λίγο.

Βήμα 2

Προσθέτουμε το cottage , το μαλακό τυρί, τα αυγά και το αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.

Βήμα 3

Μεταφέρουμε το μείγμα σε ελαφρά λαδωμένο ταψί και απλώνουμε ομοιόμορφα την επιφάνεια.

Βήμα 4

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 50-60 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και κόβουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *