Καλοκαιρινές φακές
2013-07-28- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 50λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1φλ.φακές
1κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
2σκελ.σκόρδο ψιλ/νες
2πιπεριές Φλωρίνης ψιλ/νες
1μελιτζάνα κομμένη σε κύβους
Λάδι
Αλατοπίπερο
1κ.γλ.ρίγανη
3φύλλα δάφνης
1φλ.χυμός ντομάτας
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα μαζί με 4φλιτζάνια νερό και τα σιγοβράζουμε για 50 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν οι φακές. Αν τις θέλουμε λιγότερο πηχτές βάζουμε λίγο επιπλέον νεράκι. Τις τρώμε χλιαρές, σκέτες ή με ξύδι όπως και τις κανονικές φακές.