Loader

Καλοκαιρινό τουρλού με ρεβίθια και μέντα

2014-07-01
  • Μερίδες: 2-3
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 50λ
  • Έτοιμο σε: 1:05 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 έχουν βαθμολογήσει

14/7/14

Καλοκαιρινό τουρλού με ρεβίθια και μέντα με τα πιο καλοκαιρινά λαχανικά που είχε στη λαϊκή. Λευκή μελιτζάνα και κολοκυθάκια σε 4 διαφορετικά χρώματα. Λευκό, κίτρινο, πράσινο σκούρο (το κλασικό) και πράσινο ανοιχτόχρωμο. Δεν ξέρω για εσάς, εγώ πάντως εντυπωσιάστηκα με το που τα είδα. Πόση μεγάλη ποικιλία και αφθονία μας δίνει η ελληνική φύση και με τέτοια νοστιμιά που όμοια της δεν υπάρχει πουθενά. Αν δεν σας αρέσουν τα ρεβίθια, μπορείτε να τα παραλείψετε αλλά μην παραλείψετε για κανένα λόγο το γιαούρτι και τη μέντα που θα σας δώσουν όλη τη γεύση του καλοκαιριού!

kalokairinotourlou (1) kalokairinotourlou (7)

Συστατικά

  • 1 λευκή μελιτζάνα
  • 3-4 κολοκυθάκια , διάφορα χρώματα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 1/3 του φλιτζανιού μέντα ψιλοκομμένη
  • ¼ του φλιτζανιού φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
  • 1 φλιτζάνι ρεβίθια βρασμένα
  • Αλατοπίπερο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά του γλυκού sumac ή χυμό από 1 λεμόνι
  • Μια πρέζα μπούκοβο
  • 1 φλιτζάνι ντοματίνια, χαραγμένα ελαφρά
  • Γιαούρτι για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες

Βήμα 1

Κόβουμε σε φέτες ή όπως μας αρέσουν τα κολοκυθάκια , τη μελιτζάνα, το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Βήμα 2

Ρίχνουμε τη μέντα, τη ρίγανη, το μπούκοβο και το sumac. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.

Βήμα 3

Τα μεταφέρουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, τα ραντίζουμε με το λάδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 30 λεπτά , σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο.

Βήμα 4

Το ξεσκεπάζουμε και ρίχνουμε τα ρεβίθια και τα ντοματίνια. Ανακατεύουμε ελαφρά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα άλλα 20 λεπτά. Αν θέλουμε ραντίζουμε με λίγο επιπλέον λάδι.

Βήμα 5

Το σερβίρουμε ζεστό ή κρύο, σαν συνοδευτικό ή κυρίως και αν θέλουμε προσθέτουμε μερικές κουταλιές γιαούρτι.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *