Καλοκαιρινός μπακαλιάρος φαγάκι
2013-07-21- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 35λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
800gr.Μπακαλιάρος κομμένος σε χοντρές ροδέλες
3-4 μέτριες πατάτες χοντροκομμένες
2κολοκυθάκια στρογγυλά κομμένα στα 6 ή στα 8
1μεγάλο κρεμμύδι ψιλ/νο
1κ.γλ.ginger σκόνη
1/2κ.γλ.κύμινο
1/2κ.γλ.κόλιανδρος σκόνη
1μεγάλη ντομάτα τριμμένη
Μια πρέζα τσίλι σκόνη
1/4φλ.μαϊντανός ψιλ/νος
Αλατοπίπερο
1κ.γλ.κουρκουμάς και επιπλέον για το ψάρι
4κ.σ.λάδι
Οδηγίες
Βήμα 1
Στεγνώνουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου και τα βάζουμε σε καθαρό σακουλάκι. Τα πασπαλίζουμε με λίγο κουρκουμά και λίγο αλάτι. Ζεσταίνουμε το λάδι σε βαθιά κατσαρόλα και σοτάρουμε τον μπακαλιάρο απ’ όλες τις πλευρές. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα κρατάμε στην άκρη. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε τις πατάτες και τα κολοκυθάκια και τα γυρίζουμε να πάρουν χρώμα απ’ όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη ντομάτα και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε απαλά να μην διαλυθούν τα λαχανικά. Συμπληρώνουμε ελάχιστο νερό και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά. Ακουμπάμε στην κορυφή τα κομμάτια του ψαριού, κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε άλλα 10 λεπτά. Κλείνουμε το μάτι και αφήνουμε να σταθεί 10 λεπτά προτού σερβίρουμε.