Loader

Κανελοκαρυδάτο γεμιστό κέικ της μαμάς μου

2013-08-25
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 60λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  

2 ½ φλ.αλεύρι
2κ.γλ.μπέικιν πάουντερ
1κ.γλ.σόδα
1φλ.ζάχαρη
1/2φλ.ζάχαρη άχνη
3κ.γλ.κανέλα
1πρέζα αλάτι
3αυγά
1φλ.κρέμα γάλακτος
1φλ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2βανίλιες
200γρ.κουβερτούρα τριμμένη
1φλ.καρύδια τριμμένα

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι , με το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και μόλις ασπρίσουν προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Έπειτα ρίχνουμε την κρέμα γάλαλτος και τις βανίλιες και σιγά σιγά το μείγμα αλευριού και κατεβάζουμε το κάδο από το μίξερ. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα καρύδια , με την κανέλα, την κουβερτούρα και την άχνη. Ρίχνουμε το μισό από το μείγμα που χτυπήσαμε στο μίξερ σε βουτυρωμένη φόρμα και πάνω του ρίχνουμε το μείγμα καρυδιών. Απλώνουμε και το άλλο μισό από πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 1 ώρα. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *