Καρυδόπιτα με σοκολάτα και γλάσο
2013-08-25- Χρόνος προετοιμασίας: 60λ
- Ωρα μαγειρέματος: 35λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1φλ.καρύδια τριμμένα
1φλ.φρυγανιά τρίμμα
1/2φλ.ζάχαρη
4αυγά
100γρ.κουβερτούρα τριμμένη
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
2κ.γλ.μπέικιν πάουντερ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1 1/2φλ.ζάχαρη
1 1/2φλ.νερό
Χυμό ½ πορτοκαλιού
1ξυλάκι κανέλας
ΓΛΑΣΟ
400γρ.κουβερτούρα
10κ.σ.γάλα εβαπορέ
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε τη ζάχαρη με τα αυγά στο μίξερ και τα χτυπάμε να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τη σοκολάτα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη φρυγανιά με το μπέικιν και τα καρύδια και τα ρίχνουμε όλα στο μίξερ. Χτυπάμε στη χαμηλή ταχύτητα 2-3 λεπτά και τα μεταφέρουμε σε βουτυρωμένο ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 35 λεπτά. Μόλις την βγάλουμε από το φούρνο ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και τα αφήνουμε να βράσουν 15 λεπτά. Περιχύνουμε με αυτό την καρυδόπιτα και την αφήνουμε να το απορροφήσει. Ετοιμάζουμε το γλάσο. Βάζουμε την κουβερτούρα και το γάλα σε αντικολλητικό τηγάνι και τα αφήνουμε να λιώσει η σοκολάτα σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε να δέσουν τα υλικά και το στρώνουμε ομοιόμορφα πάνω στην καρυδόπιτα που έχει απορροφήσει το σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει το γλάσο και το κόβουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε.