Κασεροκροκέτες φούρνου
2014-01-22- Ποσότητα: 30 τεμάχια
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
- Έτοιμο σε: 28λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
18 έχουν βαθμολογήσει
22/1/14
Έφαγε μέχρι και το αγόρι μου, αυτό σας λέω μόνο! Η μεγαλύτερη επιβεβαίωση της μαγειρικής μου ήταν αυτό, το καλύτερο δώρο! Τα καλά της συνταγής; Ετοιμάζετε πανεύκολα και ταχύτατα, σερβίρετε το ακόμα και στους πιο δύσκολους της παρέας και είναι υγιεινό και πεντανόστιμο. Στις φωτογραφίες έχουμε και μερικά κομμάτια με σουσάμι για όσους το αγαπούν- όπως εμείς- και ίσα που πρόλαβα να τα εμφανίσω. Με μια λέξη εθιστικές!
Συστατικά
- 2 φλιτζάνια κασέρι τριμμένο ή άλλο αντίστοιχο τυρί της αρεσκείας μας
- 2 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι ψιλό
- Αλατοπίπερο
- 1 κουταλιά της σούπας φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
- 1 κουταλιά της σούπας φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
- 1 αυγό
- Σουσάμι για το ψήσιμο (προαιρετικά)
Οδηγίες
Βήμα 1
Χτυπάμε σε ένα μπολ το αυγό και προσθέτουμε σιγά σιγά το τυρί, τα μυρωδικά , αλατοπίπερο και τέλος το σιμιγδάλι.
Βήμα 2
Ζυμώνουμε πολύ ελαφρά με τα χέρια να ενωθούν τα υλικά και το κάνουμε μια μπάλα. Την μοιράζουμε σε κομμάτια μεγέθους όσο ένα αμύγδαλο με το φλοιό και τα ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Αν θέλουμε τα πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι.
Βήμα 3
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και τα αφήνουμε άλλα 2-3 λεπτά στο σβηστό φούρνο. Σερβίρονται επιτόπου!