Κεκάκια με κιμά και πλιγούρι
2013-07-10- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
400γρ.κιμάς μοσχαρίσιος μαγειρεμένος
1καρότο τριμμένο
1κρεμμύδι τριμμένο
1/2φλ.κέτσαπ
1κ.γλ.μουστάρδα
Αλατοπίπερο
2αυγά χτυπημένα
1/2φλ.πλιγούρι ψιλό
Λάδι για την φόρμα
1κ.σ.καστανή ζάχαρη
1/2φλ.γάλα
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό να βράσει. Ρίχνουμε μέσα το καρότο και το κρεμμύδι να πάρουν μια βράση και τα σουρώνουμε καλά. Τα βάζουμε σε μπολ Ρίχουμε μέσα τα αυγά, το πλιγοούρι, το γάλα, το αλατοπίπερο και τον κιμά. Λαδώνουμε 8 φόρμες για muffins και ρίχνουμε μέσα κουταλιές από το μείγμα να γεμίσουν. Ανακατεύουμε σε μπολ την κέτσαπ, τη ζάχαρη και τη μουστάρδα και αλείφουμε με ένα πινέλο την επιφάνεια των muffins. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν, τα ξεφορμάρουμε και τα σερβίρουμε.