Κεφτεδάκια φρικασέ
2013-06-10- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Μέτριο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 60λ
- Έτοιμο σε: 1:20 ω
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ
700γρ.χοιρινός κιμάς
3φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουλιασμένο στο νερό και στυμμένο καλά
Αλατοπίπερο
1κρεμμύδι τριμμένο
3κ.σ.μαϊντανός ψιλ/νος
2αυγά
Λάδι για το τηγάνισμα
Αλεύρι για το αλεύρωμα
ΓΙΑ ΤΟ ΦΡΙΚΑΣΕ
Λάδι
1ματσάκι σέλινο ψιλ/νο
3πράσα κομμένα σε ροδέλες
4φρέσκα κρεμμύδια ψιλ/να
Αλατοπίπερο
ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ
2αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
Χυμός λεμονιού
Corn flour (προαιρετικά)
Οδηγίες
Βήμα 1
Ζυμώνουμε καλά σε ένα μπολ τον κιμά με το αλατοπίπερο, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το ψωμί και τα αυγά. Τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε το φρικασέ. Σοτάρουμε σε κατσαρόλα με λάδι τα πράσα , τα κρεμμυδάκια και το σέλινο. Αλατοπιπερώνουμε και συμπληρώνουμε λίγο νεράκι. Αφήνουμε να σιγοβράσουν 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μείνουν ζουμερά. Κλείνουμε το μάτι και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο. Χτυπάμε τα αυγά με αυγοδάρτη ή πιρούνι και ρίχνουμε μέσα το χυμό λεμονιού συνεχίζοντας το χτύπημα. Με μια κουτάλα ρίχνουμε λίγες κουταλιές από το ζουμί του φρικασέ μέσα στο αυγολέμονο συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Σε αυτό το σημείο βάζουμε και το κορν φλάουρ αν το χρησιμοποιήσουμε. Το μεταφέρουμε ανακατεύοντας πάντα στην κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα τα κεφτεδάκι. Ανακινούμε την κατσαρόλα να πάει παντού και σερβίρουμε αμέσως.