Κινέζικο κριθαράκι
2013-08-04- Κουζίνα: Ελληνική, Κινέζικη
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 35λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
250γρ.κριθαράκι
1κ.σ.βούτυρο
Λάδι
Αλατοπίπερο
1στήθος κοτόπουλο κομμένο σε κομματάκια
1πιπεριά Φλωρίνης από βάζο ψιλ/νη
Παρμεζάνα τριμμένη
1κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
2κ.σ.σόγια σος
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε νερό σε κατσαρόλακι και βράζουμε το κριθαράκι σύμφωνα με της οδηγίες της συσκευασίας. Το σουρώνουμε και το ανακατεύουμε με το βούτυρο μέχρι αυτό να λιώσει. Σε αντικολλητικό τηγάνι ή wok ρίχνουμε λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και μόλις αρχίσει να παίρνει χρώμα ρίχνουμε την πιπεριά και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να πιεί τα υγρά του και προσθέτουμε το κριθαράκι. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ραντίζουμε με τη σόγια. Ανακατεύουμε πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και σερβίρουμε.