Κινόα ταμπουλέ με αλμύρα και πολλά μυρωδικά
2014-09-15- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Έτοιμο σε: 45λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
15/9/14
Κινόα ταμπουλέ με αλμύρα και πολλά μυρωδικά. Μια σαλάτα προσαρμόσιμη στις προμήθειες και τα γούστα του καθενός. Αντί του κινόα, βάζουμε κουσκούς ή πλιγούρι. Αντί της αλμύρας, κάποιο χόρτο της αρεσκείας μας. Και όσο για τα μυρωδικά, το αφήνω πάνω σας.
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι μαγειρεμένο κινόα
- 350gr. Αλμύρα (χόρτο) ωμή ή ελαφρά βρασμένη
- 1 φλιτζάνι φρέσκα μυρωδικά της επιλογής μας, ψιλοκομμένα (εγώ έβαλα ρίγανη, μαϊντανό, βασιλικό)
- 3-4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- Χυμό ½ λεμονιού
- 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- Αλατοπίπερο
- Ντομάτα ή / και αγγούρι , ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και τα αφήνουμε στο ψυγείο μισή ώρα να ενωθούν οι γεύσεις και να δροσίσει το μείγμα.
Βήμα 2
Το σερβίρουμε σαν σαλάτα ή συνοδευτικό ή γέμιση για αραβική πίτα.