Κοκκινιστό μοσχάρι με μελιτζάνες
2013-06-10- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 50λ
- Έτοιμο σε: 1:10 ω
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
700γρ.μοσχάρι σε μεγάλα κομμάτια
Λάδι
Αλατοπίπερο
2μελιτζάνες φλάσκες χοντροκομμένες
2ντομάτες τριμμένες
1κρεμμύδι ψιλ/νο
2σκελ.σκόρδο λιωμένες
1πρέζα αλάτι
1φλ.χυμός ντομάτας
1/2κ.γλ.κανέλα
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κομμάτια του κρέατος να πάρουν χρώμα απ’όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε το κρεμμύδι , τις μελιτζάνες και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα άλλα 2 λεπτά. Προσθέτουμε τη τριμμένη ντομάτα και το χυμό ντομάτας. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με την κανέλα και τη ζάχαρη. Συμπληρώνουμε νεράκι ίσα να τα καλύπτει και σιγοβράζουμε 45-50 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μείνει με τη σαλτσούλα του.