Κολοκοτές, οι κολοκυθόπιτες της Κύπρου
2013-06-21- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους
- Πιάτο: Επιδόρπιο
- Δυσκολία: Θέλει λίγη προσπάθεια
- Χρόνος προετοιμασίας: 2:00 ω
- Ωρα μαγειρέματος: 40λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
ΖΥΜΗ
3 φλ.αλεύρι
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι
1/2 φλ. νερό ή όσο πάρει
ΓΕΜΙΣΗ
1/2-3/4 κιλού Κολοκύθι κόκκινο
1/2 φλ. πλιγούρι
3/4 φλ. ελαιολαδο
1/2 φλ. ζάχαρη
3/4 φλ. σταφιδες
1-2 κ.γ κανέλα
Οδηγίες
Βήμα 1
Ετοιμάζουμε πρώτα τη γέμιση καθαρίζοντας το κολοκύθι και κόβοντάς το στη συνέχεια σε μικρούς κύβους. Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και αφήνουμε να σταθεί 1-2 ώρες. Ετοιμάζουμε τη ζύμη. Παίρνουμε μικρές μπαλίτσες από τη ζύμη και ανοίγουμε σε φύλλο. Κόβουμε σε στρογγυλό σχήμα μ' ένα πιατάκι γλυκού και βάζουμε 2 κουτάλια περίπου (ανάλογα με το μέγεθος του πιάτου που κόβετε) απο τη γέμιση στο κέντρο. Διπλώνουμε γυρνόντας λίγο την άκρη του φύλλού προς τα πάνω και πατάμε με πηρούνι ή με τα δάκτυλα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα. Tips: Διατηρούνται στην κατάψυξη ψημένες και 1-2 μέρες εκτός ψυγείου.