Κολοκυθάκια γεμιστά με ριζότο θαλασσινών
2013-07-22- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 60λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
4στρογγυλά κοντά κολοκυθάκια
Λάδι
Αλατοπίπερο
1φλ.ανάμικτα θαλασσινά κατ/να
1/2φλ.μανιτάρια σε φέτες
2κλωνάρια θυμάρι τα φύλλα του
`1ποτήρι λευκό κρασί
1 1/2 φλ.ρύζι νυχάκι
1φλ.ζωμό λαχανικών
1κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
1σκελ.σκόρδο ψιλ/νη
2φρέσκα κρεμμύδια ψιλ/να
Οδηγίες
Βήμα 1
Κόβουμε τα καπάκι από τα κολοκυθάκια,χωρίς να το πετάξουμε, και αδειάζουμε το εσωτερικό τους. Κρατάμε την ψίχα στην άκρη. Βάζουμε λάδι σε κατσαρολάκι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμύδια και το σκόρδο. Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε μέσα τα θαλλασινά , τα μανιτάρια,την ψίχα από τα κολοκυθάκια και το ρύζι. Συμπληρώνουμε λίγο χλιαρό νερό, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το θυμάρι. Τα αφήνουμε 10 λεπτά πάνω στη φωτιά και κατόπιν την σβήνουμε. Γεμίζουμε με αυτό το μείγμα τα κολοκυθάκια και τα τοποθετούμε σε ταψάκι με το κάπακι τους. Ρίχνουμε το ζωμό, λίγο λαδάκι και λίγο αλατάκι και τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 1 ώρα και κάτι. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα σερβίρουμε ζεστά με ζουμάκι από το ταψί.