Loader

Κολοκυθόπιτα με χαλούμι και νιφάδες βρώμης

2014-07-21
  • Ποσότητα: 12-14 τεμάχια
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 35λ
  • Έτοιμο σε: 50λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 5
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

5 έχουν βαθμολογήσει

1/8/14

Κολοκυθόπιτα με χαλούμι και νιφάδες βρώμης. Η πιο νόστιμη και υγιεινή κολοκυθόπιτα που έχετε γευτεί τα τελευταία χρόνια.

zucchhalloumipie (1) zucchhalloumipie (6)

Συστατικά

  • 3 φλιτζάνια κίτρινα κολοκύθια τριμμένα (ή ότι κολοκύθια έχουμε)
  • 2 φλιτζάνια νιφάδες βρώμης
  • 1 φλιτζάνι χαλούμι τριμμένο
  • 3 αυγά χτυπημένα
  • 1/3 του φλιτζανιού ψίχα ηλιόσπορου
  • 1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για το ταψί
  • ¼ του φλιτζανιού άνηθος ψιλοκομμένος
  • 2 κουταλιές της σούπας chives ή το πράσινο μέρος από φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • Αλατοπίπερο

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ, φροντίζοντας να έχουμε σουρώσει καλά τα κολοκύθια.

Βήμα 2

Αν θέλουμε μπορούμε να καβουρδίσουμε ελαφρά τον ηλιόσπορο καθώς επίσης και να τσιγαρίσουμε το κρεμμύδι, σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο λάδι, ίσα να πάρει χρώμα, ώστε να δώσουμε επιπλέον γεύση και κατόπιν να τα μεταφέρουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψάκι και απλώνουμε το μείγμα μας ομοιόμορφα.

Βήμα 3

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30-35 λεπτά. Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει λίγο και την κόβουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *