Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο της μαμάς μου
2013-06-17- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 60λ
Μέση βαθμολογία:
(4 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
4κολοκυθάκια τριμμένα και στραγγισμένα
250γρ.γιαούρτι
2αυγά
1φλ.αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200γρ.φέτα θρυμματισμένη
1/3φλ.αραβοσιτέλαιο και λίγο ακόμα για το ταψί και το ψήσιμο
1κρεμμύδι τριμμένο
Αλατοπίπερο
1πιπεριά κόκκινη ψιλ/νη
1κ.σ.άνιθος ψιλ/νος
1/2κ.σ.δυόσμος ψιλ/νος
Φρυγανιά τρίμμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Χτυπάμε σε ένα μπολ με τον αυγοδάρτη τα αυγά, το γιαούρτι και το λάδι. Μόλις αποκτήσουμε ένα λείο χυλό ρίχνουμε μέσα τα κολοκυθάκια, την πιπεριά, το κρεμμύδι, το δυόσμο, τον άνιθο και το τυρί. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. Λαδώνουμε και πασπαλίζουμε με λίγη φρυγανιά ένα ταψί και στρώνουμε μέσα εκεί το μείγμα μας. Πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα φρυγανιά και ραντίζουμε με ελάχιστο λαδάκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 1 ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και κόβουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε.