Κολοκυθόσουπα βελουτέ με κάρυ
2013-07-18- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 35λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
2σκελ.σκόρδο λιωμένες
5κολοκυθάκια κομμένα σε χοντρές ροδέλες
Λάδι
Αλατοπίπερο
1κ.σ.κάρυ
4φλ.ζωμός λαχανικών
1πατάτα χοντροκομμένη
2φρέσκα κρεμμύδια ψιλ/να για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνουμε τα κολοκυθάκια και την πατάτα και συνεχίζουμε άλλα 2 λεπτά το σοτάρισμα. Προσθέτουμε το ζωμό, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το κάρυ. Αφήνουμε να σιγοβράσουν 20 λεπτά. Μόλις η σούπα κρυώσει λίγο την μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα στο multi και την πολτοποιούμε. Την ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα και μόλις πάρει μια βράση ,την αφήνουμε 10 -15 λεπτά να σιγοβράζει. Την σερβίρουμε ζεστή διασκορπίζοντας λίγα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια.