Κολοκυθόσουπα με πορτοκάλι και σολομό
2014-03-11- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
- Έτοιμο σε: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
3 έχουν βαθμολογήσει
11/3/14
Κολοκυθόσουπα με πορτοκάλι και σολομό σήμερα φίλοι μου για δυο λόγους. Πρώτον ο «γδάρτης» Μάρτης την τραβάει για τα καλά τη σουπίτσα του και δεύτερον γιατί εκτός από το γεγονός ότι αγαπώ τις σούπες (όλες τις εποχές) , αγαπώ και τα φρούτα μέσα στα φαγάκια μου. Φρέσκα ή ξερά. Την ψίχα τους, το χυμό τους ή τη φλούδα τους. Όπως και να τα επιλέξετε , θα κάνουν καλό με τις βιταμίνες τους και θα δώσουν αυτή την ιδιαίτερη γεύση που θα εντυπωσιάσουν τους πάντες.
Συστατικά
- Η ψίχα από ½ μέτρια κολοκύθα, ψητή και κομμένη σε κομμάτια
- 1 πιπεριά Φλωρίνης, καθαρισμένη από τα σπόρια και χοντροκομμένη
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- Χυμός 1 πορτοκαλιού
- Αλατοπίπερο
- ½ κουταλιά του γλυκού ginger σκόνη
- 160gr. Ψητό φιλέτο σολομού χωρισμένο σε κομμάτια
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για το σερβίρισμα
- 2 ½ φλιτζάνια ζωμός λαχανικών, έτοιμος ή σπιτικός
- Φρέσκια ρίγανη για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρουμε το κρεμμύδι 1 λεπτό. Ρίχνουμε την πιπεριά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα άλλο 1 λεπτό. Προσθέτουμε την κολοκύθα και το σκόρδο και αλατοπιπερώνουμε. Πασπαλίζουμε με το ginger και ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού. Μαγειρεύουμε για 15 λεπτά και αφήνουμε τη σούπα να κρυώσει ελαφρά.
Βήμα 2
Την πολτοποιούμε στο multi και την μεταφέρουμε πάλι στην κατσαρόλα να πάρει μια βράση.
Βήμα 3
Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή με κομμάτια από τον ψητό σολομό, φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη και λίγο επιπλέον ελαιόλαδο και αλατοπίπερο φρεσκοτριμμένο.