Κορμός με κόκκινες φακές και μανιτάρια
2015-04-19- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό
- Δυσκολία: Μέτριο
- Μερίδες: 4-5
- Χρόνος προετοιμασίας: 35λ
- Ωρα μαγειρέματος: 55λ
- Έτοιμο σε: 1:30 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
15/4/15
Κορμός με κόκκινες φακές και μανιτάρια, φυσικά με αυγό στο κέντρο. Κανείς δεν θα καταλάβει ότι δεν πρόκειται για ένα κλασικό ρολό κιμά.
Συστατικά
- 2 φλιτζάνια ζωμός λαχανικών
- 1 φλιτζάνι κόκκινες φακές
- 250gr. Μανιτάρια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 1 φλιτζάνι φρυγανιά τρίμμα
- 1/3 του φλιτζανιού γάλα
- 2-3 αυγά κομμένα σε 4 φέτες
- ¼ του φλιτζανιού άνηθος ψιλοκομμένος
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε στο multi τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα χτυπάμε, χωρίς να γίνουν αλοιφή.
Βήμα 2
Εντωμεταξύ ρίχνουμε τις φακές και το ζωμό σε ένα κατσαρολάκι και μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να απορροφήσουν όλα τα υγρά. Τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Βήμα 3
Βάζουμε τις φακές και τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τα αυγά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Βήμα 4
Βρέχουμε και στύβουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα και την ακουμπάμε σε μακρόστενη φόρμα. Απλώνουμε το μισό μείγμα από τις φακές πάνω στη λαδόκολλα και διασκορπίζουμε τα αυγά. Καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα και απλώνουμε ομοιόμορφα την επιφάνεια.
Βήμα 5
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 50-55 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει και το ξεφορμάρουμε. Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.